<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87714" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Демократичн...

Мая Манолова призова Радев да даде третия мандат на “Демократична България”, вместо на БСП (видео)

19 Април 2021
0 2112

Бихме подкрепили кабинет с участието на партиите на протеста “Има такъв народ” и “Демократична България””, обяви председателят на парламентарната група на “Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова на консултациите при президента Румен Радев.

Мая Манолова призова Радев да даде третия мандат на &#8220;Демократична България&#8221;, вместо на БСП (видео)

Манолова каза, че трите нови политически сили “имаме пълно разбирателство по отношение на необходимостта от извършване на дълбока съдебна реформа, промени в изборните правила, ясна подкрепа за българския бизнес, икономиката, защита на уязвимите групи, подкрепа на пенсионерите, и не на последно място, общата ни воля за извършване на ревизия на управлението на Бойко Борисов”.

“Изправи се! Мутри вън!” няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, но ще подкрепи такова на “Има такъв народ”. Мая Манолова коментира, че евентуалното връчване на трети мандат е слабо вероятно да бъде насочено към тях.

“Демократична България” при Радев: Не смятаме, че имаме право на претенция за мандат за правителство (видео)

“Но смятаме, че третият мандат също би бил възможност за осигуряване на взаимодействие на формациите на промяната за реализиране на принципа “Съединението прави силата” през формациите на протеста, каза Манолова.

Мая Манолова призова Радев да даде третия мандат на &#8220;Демократична България&#8221;, вместо на БСП (видео)

Тя се обърна към Румен Радев и каза, че е негова отговорността на кого ще връчи евентуален трети мандат – дали на формация, която представлява промяната, и което би дало възможност за сформиране на кабинет на промяната.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции