<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=21247" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

МВР се обърка да се извинява ли или да порицава "задържаните" при учението

24 Март 2016
0 961

Гражданите, които са станали заложници по време на антитерористичното учение на МВР, получиха извинение от главния секретар на министерството Георги Костов. Той заяви, че поднася извинения за причинения дискомфорт, но учението е форма на превенция и "това е цената, която обществото трябва да плати, за да има готовност". 

ИЗ ЗАПИСКИТЕ НА "ТЕРОРИСТА"

 

"От учението сме извадили необходимите поуки. Получени са от политическото ръководство, възможно е да има и законодателни инициативи, например Закон срещу тероризма", каза още Костов. 

 

Според министър Румяна Бъчварова обаче учението на МВР не е нарушило съществено нечии права, гражданите са били информирани и е имало ясни знаци какво ще се случва пред НДК. Тя заяви това по време на заседание на Комисията по вътрешен ред и сигурност и Комисията по контрол на службите. 

 

По повод оплакванията, че граждани са били задържани повече от два часа по време на обучението, без да им се обясни каквото и да е, Бъчварова каза, че оплакващият се е нарушил правилата и периметъра. Това довело до ситуацията.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции