<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69517" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ексклузивно: ...

Минчо Спасов е на разпит в Първо районно заради временното спиране на метрото, протестиращи блокираха движението там

20 Юли 2020
0 2686

Днес (20 юли) в полицията е получен сигнал, че около 11:50 ч. трима са натиснали бутони за аварийно спиране на мотрисите в района на метростанция “Св. Климент Охридски”. Минути по-късно електрозахранването е било възстановено.

Във връзка със спирането на метрото бившият депутат Минчо Спасов е на разпит в Първо районно управление в София. Пред bTV адвокатите на Спасов коментират, че не са допуснати в районното управление.

Протестиращи са блокирали движението пред Първо районно управление.

Мая Манолова коментира, че задържането на Спасов е опит да се сплаши протестът и че ще останат там, докато не бъде освободен.

Татяна Дончева, която е адвокат на Минчо Спасов коментира: “Има конституционно задължение да си осигури адвокатска защита на задържания в момента на задържането. Това задържане е факт отпреди ние да дойдем тук. Дали те са оформили и кога постановление за задържане, протокол, искане за задържане за 24 ч. или каквото и да било, не е ясно. Те не ни допускат. Офицерите на първо районно са достатъчно много, никой не иска да даде информация, но ние разполагаме с такава, че той е вътре, защото на Минчо са му дали изключения телефон, за да звънне на един човек, и той му е звъннал, и сега ще дойде и той.”

Минчо Спасов е на разпит в Първо районно заради временното спиране на метрото, протестиращи блокираха движението там
Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции