<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29342" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Собственикът...

Митинг в руския град Кемерово срещу властите обиняват ги, че укриват броя на загиналите (видео)

27 Март 2018
0 3320

В Кемерово днес избухна спонтанен митинг срещу властта. Той продължава вече четвърти час. Данните за протестиращите варират между няколко стотитин до няколко хиляди. При демонстрантите се яви вицегубернаторът на областта, чиято племенница също е загинала в пожара. Хората настояли да се яви губернаторът, който не се е мяркал публично от деня на пожара. А пред търговския дом не се явил, за да "не затрудни спасителните екипи с кортежа си". Тогава мъж, чиито три деца, съпруга и сестра са загинали, извикал: Хора! С нас се отнасят като към скотове! Вицегубернаторът го прекъснал: Какво правите? Пиарствате с мъката ли?!.

 

 

От следствието съобщиха, че персоналът е избягал и изоставил хората в заключения горящ мол. Тъй като в града се разпространява слухът, че властите укриват броя на загиналите, митингът излъчил група, която да провери в моргата и в някакво хладилно съоръжение колко трупа има. Групата се върнала след проверката и казала, че в моргата има 20 тела, вероятно на възрастни хора, а в хладилното съоръжение, където се подозирало, че се крият тела, нямало нищо. "Къде са телата на децата?! Не ни казват!", казва една от жените от групата.

„Какво става у нас, нямаме бойни действия, няма неочаквано изпускане на метан в мина. Хората отишли да си починат, деца. А ние говорим за демография и губим толкова хора, защо? Заради престъпна небрежност, заради безхаберие“. Това заяви руският президент Владимир Путин, който днес посети Кемерово, където прези уикенда при пожар в търговски център загинаха 64 души, съобщи БНР. След пожара бяха установени множество пропуски – не се е задействала противопожарната система, не е имало кой да упъти хората как да се евакуират, а някои спешни изходи са били заключени. Днес в областта бе обявен 3-дневен траур в памет на жертвите. Путин обещал властови промени.
 

На съвещанието с Путин губернаторът Аман Тулеев, който не се е появявал пред хората, е цитиран да нарича протестиращите :Скандалджии. И е заявил, че протестите са козни на опозицията.
 

По първоначални данни огънят е пламнал на четвъртия етаж на търговския център, което е довело до рухване на покрива. Работи се по няколко версии като приоритетната е неизправен електрически кабел, съобщава БНР.

Води се разследване по три разпоредби от Наказателния кодекс, свързани с нарушаването на противопожарните норми и причиняването на смърт по непредпазливост.  

 

 

Източник: Segabg.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции