<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39544" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Избягалата д...

Морето изхвърли мъртви кози край Дуранкулак (видео и снимки)

31 Юли 2019
0 1481

Морето край Дуранкулак изхвърли мъртви кози с румънска маркировка. Сигнал за това е подал Сергей Иванов от "Активни потребители", пише "Сега".

 

 

""

 

"Имаше трупове във водата, както и един труп на брега, който успях да снимам. Труповете са с румънска маркировка. Козите носят повече от 100 болести, затова трябва да се поинтересуваме от какво са загинали", подчерта д-р Иванов.
 

 

ЧУМА ПО ОВЦЕТЕ И КОЗИТЕ, СТРАШНА БОЛЕСТ И ПО ХОРАТА

 

 

""

 

 

"Обадих се на тел. 112, но се учудих, защото исках да им изпратя снимките с идентификационните номера на животните, но това нямаше как да стане. На мен лично ми е интересно откъде са тези кози", каза още Иванов.

 

 

От Община Шабла увериха, че опасност от зараза няма.

 

 

СЪЛЗИТЕ НА БАБА ДОРА НЕ ТРОГВАТ АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ, ЖИВОТНИТЕ И НЯМА ДА БЪДАТ ПОЩАДЕНИ (ВИДЕО)

 

„Ако изплува този труп, ако бъде открит, съответно мястото ще бъде обеззаразено и трупът ще бъде загробен. В сряда направихме обход на плажната ивица от къмпинг „Космос” на юг. Обходът беше дълъг, тъй като сигналите бяха за намерен труп на коза, но ние не открихме труп на коза. Ако бъде подаден сигнал отново, ще направим пак обход. Вероятно морето си я е взело обратно или през нощта е изяден от хищници”, обясни Галя Камберова – еколог на Община Шабла.

 

 

""

 

В момента в община Шабла тече взимане на проби за бруцелоза по дребните преживни животни. На въпрос след като е сниман номерът от ушната идентификация на животните, могат ли българските власти да се свържат с румънските, за да разберат откъде са животните, еколожката отговори, че не знае как да бъде осъществен този контакт.

 

 

 

Миналото лято беше регистрирана за първи път у нас чума по овцете и козите.  Всички животни от ямболското село Шарково бяха умъртвени заради положителни изследвания за чума по дребните преживни животни. Сред убитите животни бяха и тези от стадото на Тодорка Сакалиева – баба Дора, която се превърна в лице на проблем с откритите огнища от чума в района на Странджа – Сакар. 

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции