<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30391" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мъж, дядо му и и чичо му са задържаните роми заради побоя над шофьор (видео)

04 Юни 2018
0 8300

Трима души – мъж, дядо му и и чичо му, са задържани след вчерашния масов бой на столичния булевард „Владимир Вазов”. Спречкването започнало след като кон се отвързал от каруцата и ударил с предната й част, която повлякъл, спряла на светофар кола.

 

Шофьорът слязъл, за да извика КАТ и бил нападнат от роми, които се возели в каруцата. На помощ му се притекли случайни минувачи. В крайна сметка трима от ромите са задържани за нанасяне на лека телесна повреда. Шофьорът на колата е прегледан в болница и освободен. Той има рана на главата, наложило се да бъдат направени шевове на едното му ухо.

Инцидентът станал около 11:00 ч. в неделя на булевард „Владимир Вазов” в София. Конят се отвързал, повлякъл със себе си оста от каруцата и нанесъл с нея щети на три паркирани коли, както и автомобил, чакащ на светофар, разказа началникът на столичното Пето районно полицейско управление комисар Николай Василев. Каруцата е била натоварена с боклуци и предмети за вторични суровини. “Явно водачът на каруцата е решил, че конят трябва по-бързо да свърши работа, понабил го и той е скъсал оста, която държи предните и задните колела на каруцата. Така тръгва само с предницата, задира един от автомобилите, паркиран на светофара”, обясни комисар Василев.

Шофьорът Цветан Петров слязъл от колата, за да повика КАТ, но бил нападнат от групата роми в каруцата. Впоследствие трима от тях са задържани. “Били са десетина роми. Водачът на каруцата, заедно с дядо си, който също бил в каруцата, и чичото,който впоследствие се намесва в побоя, са задържани”, каза началникът на полицейското управление.
 

В боя се включили и няколко случайни минувачи, които опитали да помогнат на Цветан Петров. До момента обаче полицията не ги е установила. “Записът, който върви в публичното пространство, го прегледахме, но на този етап не можахме да установим втория притекъл се на помощ на пострадалия. Имало е доста хора там, не само роми, но и българи. По-голямата част са наблюдавали и снимали, отколкото да помогнат”, каза комисар Василев, цитиран от Дарик.

 

Той не изключи да има и други задържани, тъй като тепърва ще се преглеждат записите от камерите на Столична община.  Шофьорът Цветан Петров е прегледан в столичната болница „Царица Йоанна-ИСУЛ” и освободен с рана на главата и зашито ухо. Конят е настанен в приют в квартал „Връбница”. Не се знае дали каруцата е регистрирана по надлежния ред, защото по думите на комисар Василев “задната й част, където трябва да бъде табелата, е в небитието”.

 

https://www.vbox7.com/play:3160452b38

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции