<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42256" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мъж пробяга 196 маратона във всяка държава в света за 22 месеца (снимки)

11 Ноември 2019
0 235

Спортист постави нов световен рекорд, след като направи 196 маратона във всяка държава на Земята само за 22 месеца, пише Daily Mail.

 

30-годишният Ник Бътър напуснал работата си като банков служител и предприел експедиция през януари миналата година, след като се вдъхновил да помогне на приятел, който има рак.

 

 

""

 

 

Той вече има десет паспорта и е участвал в организирани събития на седем континента, включително пустинята Сахара и Антарктида.

 

 

""

 

 

Средно Ник завършвал по три маратона в три нови държави всяка седмица през последните 96 седмици. Това означава, че той е изгорил приблизително 1,5 милиона калории в 5,1 милиона стъпки по време на 675-дневното приключение.

 

 

""

 

 

И в целия този процес е преминал през изваждането на 120 визи, бил е ударен от кола, ухапан от куче, счупил лакътя си и дори бил прострелян.

 

 

""

 

 

Той завършил с последното събитие в Атина, Гърция, и се надява да събере средства за борба с рака на простатата във Великобритания.

 

 

""

 

 

Ник от Дорсет описва пътуванията си като „най-невероятното преживяване“, тъй като „е видял неща, които дори не бихте си представили, че са възможни“.

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции