<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39788" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мъж пропадна в скална цепнатина и остана заклещен там четири дни (снимки)

09 Август 2019
0 12433

Мъж пропадна в тясна цепнатина в скала и остана заклещен там четири дни, пише Unilad

 

 

28-годишният Сум Бора събирал останки на прилепи в планината в Камбоджа. В този район от труповете на прилепи се прави тор и това е допълнителен доход за земеделските стопани.

 

 

""

 

 

Докато обикалял в пещерите и тъмните ъгли на скалите, Сум изпуснал фенерчето си в тясна цепнатина. Мъжът се опитал да го извади, но сам пропаднал в скалната пропаст.

 

 

Семейството на 28-годишния мъж се притеснило за него, след като Сум не се прибрал три дни, и започнала издирвателна операция.

 

 

""

 

 

Братът на Бора в крайна сметка го намерил и съобщил на властите неговото местоположение в планината. Около 200 човека участвали в операцията по спасяването на затиснатия мъж. Обучени алпинисти внимателно отстранявали парчетата скали около него.

 

 

""

 

Сум е спасен четири дни след пропадането си, в изключително тежко състояние. Той бил слаб, обезводнен и веднага е откаран в болница.

 

 

""

 

 

Историята на Сум напомня на филма „127 часа“ с участието на Джеймс Франко, който се основава на истинската история на алпиниста Арон Ралстън. Ралстън отива на пешеходен туризъм сам в Юта, където се катери по каньона. Камък пада и премазва дясната му ръка, притискайки го към скалата. Той остава там в продължение на 127 часа (пет дни и половина) и успява да се спаси след като сам ампутира собствената си ръка.

 

 

Източник: Unilad

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции