<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39874" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стотици бълг...

Мъж уби жена и нападна с нож други хора в центъра на Сидни, докато крещи „Аллах Акбар“ (видео)

13 Август 2019
0 3750

Мъж намушка с кухненски нож жена и се опита да атакува и други хора в центъра на Сидни. Мъжът е задържан от австралийската полиция, а намушканата жена е откарана в болница, съобщава Daily Mail.  

 

 

""

 

 

На разпространени от австралийски медии кадри се вижда как мъжът е скочил върху покрива на автомобил, размахва нож и крещи „Аллах Акбар“, като в същото време приканва полицаите да го застрелят.

 

 

""

 

 

По време на операцията по задържането на мъжа властите отцепили центъра на Сидни. Двама британци, единият от които бивш професионален футболист, помогнали за задържането на нападателя.

 

 

Пол О'Шонеси, на 37 години и брат му Лука, на 30 години, от Манчестър били в офиса си, когато чули крясъците. „Нашата незабавна реакция беше да помогнем. Слязохме по ескалатора и изтичахме на улицата. Хванахме го близо до улица Джордж и всички скочихме върху него", разказва британецът.

 

 

Случайни мъже от улицата също помогнали и затиснали нападателя с каси и столове, докато полицията дойде.

 

 

Полицията в Сидни твърди, че 21-годишният мъж има психично заболяване. Неговото има е Мерт Най. По-късно в апартамент в града е намерено тялото на друга жена. Предполага се, че нападателят и наръгал и нея с нож.

 

 

""

 

 

Въпреки че инцидентът не се третира като терористичен акт, полицията смята, че мъжът е изповядвал такава идеология. Комисарят на полицията в Нов Южен Уелс заяви, че заподозреният не е имал връзки с терористични групи.

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции