<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40894" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мъж ходи с половин брада, за да спаси горите на Амазонка (снимки)

24 Септември 2019
0 1155

Светът беше шокиран от кадрите на горящата Амазонка. Десетки пожари изпепелиха хиляди декари гора, а усилията за потушаване на пламъците продължават.

 

 

БРАЗИЛСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ УМИШЛЕНО СЕ ОПИТВА ДА ОПУСТОШИ ТРОПИЧЕСКИТЕ ГОРИ, ПОКАЗВАТ ИЗТЕКЛИ ДОКУМЕНТИ

 

 

Още преди тази екологична катастрофа, един мъж от Австралия реши да обръсне брадата си наполовина като демонстрация как тропическите гори по света биват унищожавани, а с тях се убиват и "белите дробове на планетата". Джеймс Стентън-Кук се разхожда с половин брада повече от година, за да напомня за унищожените на 50% тропически гори.

 

 

""

 

 

Джеймс каза пред LADbible, че трябва да се вземат спешни мерки да решаването на този екологичен проблем и да се спре унищожаването на горите.

 

 

НЕЩО НЕВИЖДАНО В АМАЗОНСКАТА ДЖУНГЛА: КАКВО СТАВА В БРАЗИЛИЯ?

 

Мъжът се опитвал да намери начин да се свърже с хората и да ги ангажира с това. Започнал да информира по всякакъв начин относно тежкото положение на тропическите гори по света. „Трябваше да направя нещо, което да привлече вниманието на хората, да ги накарм да сме спират и да ме питат "Защо си с половин брада?". Това ще ми позволи по-лесно да разговарям с тях и да обясня своята кауза", обясни екоактивистът.

 

 

""

 

 

Джеймс се опитва да събере пари, които да дари на кампанията " Спасяване на гората на Амазонка". "Инициативи като тази са толкова важни, защото ни напомнят, че винаги трябва да се работи за подпомагане на планетата", споделя още Джеймс.

 

 

""

 

 

Той моли всеки да се присъедини към движението и да отреже своята брада или коса наполовина в знак на протест срещу унищожаването на тропическите гори.

 

 

Източник: LADbible

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции