<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38230" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Над 600 бегълци от правосъдието са в неизвестност

14 Юни 2019
0 653

Общо 609 души са избягали от правосъдието през 2018 г., сочи годишният доклад на прокуратурата, цитиран от Медиапул,

 

 

Те се издирват – засега неуспешно, както става ясно от доклада. В него се посочва, че сред основните причини за неизпълнението на присъдите отново е "укриването на осъдените лица в страната и в чужбина, което затруднява издирвателната дейност и установяване на тяхното местонахождение".

 

По-мащабно погледнато, броят на укриващите се от правосъдието е сравнително малък – 3,5% от общия брой на приведените в изпълнение присъди. Но достатъчбо притеснителен е фактът, че органите на реда многократно са показвали, че не могат да издирят осъдените, които се укриват успешно с години.

 

Въпросът за бегълците от правосъдие бе повдигнат за пореден път в началото на миналата година след шесторното убийство в Нови Искър. Тогава се оказа, че заподозреният Росен Ангелов години наред е бил издирван неуспешно, за да бъде вкаран в затвора. В крайна сметка той бе намерен мъртъв дни след убийството, а от МВР обявиха, че се е самоубил.

 

След проверка главният прокурор Сотир Цацаров предложи имената и снимките на всички издирвани да бъдат качени на сайт, до който всеки да има достъп. В момента на страницата на МВР има секция „Укриват се”.

 

Очевидно това не е помогнало особено, тъй като броят на издирваните миналата година е бил същият, както и през 2017 г. Година по-рано, през 2016 г., бегълците от правосъдие са били по-малко – 593 души.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции