<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22532" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Найджъл Фараж подаде оставка

04 Юли 2016
0 4067

Лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж подаде оставка, съобщава Би Би Си. Само преди седмица националистът триумфира, след като с референдум гражданите на Великобритания изненадващо решиха да напуснат ЕС.Фараж обяви, че е свършил своето и сега партията му е на много добро място, но няма да променя решението си да напусне ръководството й – както направи след изборите през 2015 г.

 

ЮНКЕР КЪМ БРИТАНСКИТЕ ДЕПУТАТИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ: "ЗАЩО СТЕ ТУК?"

 

"Никога не съм бил и никога не съм искал да бъда политик от кариерата. Моята цел в политиката беше да извадя Великобритания от ЕС", подчерта той.

Това е пореден политически катаклизъм на Острова, след като в деня след референдума Дейвид Камерън анонсира плановете си до есента да напусне поста, а главният му опонент и съюзник на Фараж в битката за брекзит Борис Джонсън започна рязко да променя своята реторика.

 

ЩЕ ОСТАНЕ ЛИ АНГЛИЙСКИЯТ ЕЗИК ОФИЦИАЛЕН В ЕС СЛЕД ИЗЛИЗАНЕТО НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ?

 

Самият лидер на националистите неотдавна стана обект на вербална агресия в европарламента от страна на представители на всички основни партии, както и на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер. 

 

РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС НЕ МОЖЕ ДА ИМА, ЗАКОНИТЕ НИ НЕ ГО ПОЗВОЛЯВАТ

 

Източник: БЛИЦ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции