<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42817" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

На 114 години почина най-старата американка, която никога не е близвала алкохол

28 Ноември 2019
0 3494

Най-възрастната американка, родена, когато Тоедор Рузвелт е бил президент на САЩ, почина на 114 години. Алелия Мърфи дължи дълголетието си на пълно въздържание от алкохол и на консумацията на поне два зеленчука на ден, пише Daily Mail.

 

 

НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯТ ЖИВ ЧОВЕК Е НА 145 ГОДИНИ?(ВИДЕО)

 

 

Г-жа Мърфи празнувала своя 114-ти рожден ден през юли, заобиколена от семейството си и приятелите. Към момента на смъртта ѝ се смята, че е петият най-възрастен човек в света.

 

 

""

 

 

Тя приемала само витамини и лекарства за щитовидната си жлеза и нямала никакви други медицински проблеми. "Нямаше високо кръвно налягане, нямаше хипертония или диабет. Тя казваше, че тайната на дълголетиеото е в умереността. Ядеше по два зеленчука всяка вечер и ядеше всичко с мярка ", разказа внучката ѝ Нефер Некет.

 

 

""

 

 

Г-жа Мърфи  е родена в Каролина през 1905 г., само месец след като Алберт Айнщайн за първи път публикува статия за своята Теория на относителността. Тя се премества в Харлем през 1926 г., където остава да живее до 93 години. През октомври 1926 г. Алелия се омъжва и по-късно ражда две деца – Фредерик и Роуз. 

 

 

""

 

 

През януари тази година тя беше обявена за най-възрастната жива американка, след като Леси Браун почина в Охайо.

 

 

Източник: Daily Mail

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции