<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45825" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полярни мечк...

Невероятни фотографии пресъздават следите от ята птици в небето (видео и снимки)

11 Декември 2019
0 1648

Каталунски фотограф представя поредица от смайващи снимки, които са вдъхновени от мигриращи ята птици, реейки се в небесата.

 

 

""

 

 

Различните форми, които се образуват от движението на птиците, превръщат кадрите на Xavi Bou в уникална гледка.

 

 

„Един ден просто се запитах каква следа биха оставили птиците в небето, ако това беше възможно“, разказва той пред My Modern Met. „Това беше и моментът, в който си представих линиите и формите, които биха се получили при полета. Започнах да проучвам как да ги превърна във видими.“

 

 

""

 

 

С познанията си относно дивата природа, Xavi Bou проучва много внимателно всичко, преди да се подготви за поредния кадър. 

 

 

Заснемането всъщност се оказва доста трудна задача, особено когато е необходимо използването на статив, тъй като това означава, че птиците трябва да преминават точно пред обектива на фотоапарата му, след като вече е бил настроен. Макар че често се случва нещата да не се развият по план, усилията определено си струват. Особено заради онези моменти, в които ятата пресъздават форми, от които се получават вълшебни снимки.

 

 

""

 

 

Следите, които оставят птиците след себе си, наподобяват мастилото върху хартия след всяка изписана дума. От изключително значение са малките щрихи, които създават цялостната абстрактна форма. Ornitographies е поредица от артистични произведения, които напомнят и за силата на общността. Тези птици са по-силни заедно, обединени от своята обща цел.

 

 

Източник: MyModernMet

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции