<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39221" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Не пишете ЕГН-то си в приложения в интернет, предупреждават експерти (видео)

19 Юли 2019
0 3646

Опасно е да пишем ЕГН-то си в различни приложения в интернет, за да проверим дали сме сред засегнатите от хакерската атака в НАП, предупредиха експерти. Те обясниха в сутрешния блок на БНТ, че по този начин, ако хакерите не са разполагали с нашето ЕГН, то вече го имат.

 

ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА НАП ХАКЕР Е ПРЕДУПРЕЖДАВАЛ ЧРЕЗ “ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА” ЗА СЛАБОСТИ В САЙТА НА МОН (ВИДЕО)

 

Според Мирослав Стефанов, председател на Българска асоциация по киберсигурност, 80% от хакерските атаки се използват от човешките грешки. Изказването му е по повод съобщението от НАП, че ще бъде направен специален сайт, в който всеки може да провери чрез ЕГН дали данните му са изтекли при хакерската атака.

 

Бившия председател на Комисията по сигурност на информацията Цвета Маркова заяви, че приходната агенция по презумпция е трябвало да бъде включена в списъка на критичната инфраструктура. За да влезе една организация, географски обект или служба в него, трябва да се премине определена процедура.

 

БОЙКО БОРИСОВ В ЦАРСТВОТО НА ВЪЛШЕБНИТЕ ХАКЕРИ (ВИДЕО)

 

Що се отнася до 20-годишния пловдивчанин Кристиян Бойков, който бе арестуван заради теча на данни, експертите посочиха, че той вероятно е “един много талантлив, добре образован и умен млад човек”.

 

Маркова е категорична, че институциите и фирмите трябва да си вземат бележка от този случай и незабавно да инвестират в необходимата техника и назначаването на добре обучени кадри.

 

 

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции