<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39647" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Не убивайте комарите, оставете ги да се нахранят с кръвта ви, призовава френски активист

03 Август 2019
0 4625

Хората не бива да убиват комарите, а да им позволяват да взимат своето "кръвно дарение" – за това призова френски ативист за правата на животните, цитиран от The Independent.

 

Аймерик Карон, телевизионен водещ, заяви, че насекомите смучат човешка кръв, за да подсигуряват протеини за яйцата си, което е "смущаващо, щом осъзнаеш, че си атакуван от майка, опитваща се да нахрани своите деца".

 

 

""

 

 

Британски работници в сектора за защита на правата на животните обаче казаха, че неговите коментари са "доста крайни" и са "безполезно отвличане на внимание" от истинските проблеми.

 

Карон заявява, че любителите на животни трябва да оставят комарите да ги хапят, освен в Африка, където има риск да се заразят с малария. Той твърди, че това би могло да се приеме за "донорство на кръв". 

 

"Всеки може да приеме, че даряване на кръв на насекомо от време на време, за да нахрани то децата си, не е голяма драма", твърди Карон. "Женският комар наистина няма друг шанс, освен да рискува живота си заради нейните бебета."

 

Според последните данни на Световната Здравна организация за маларията, през 2017 година в света има 219 милиона случая на болестта, с близо половин милион смъртни случая.

 

 

Източник: The Independent

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции