<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36969" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Новият булевард във Варна отвори без да е готов, крие риск за пешеходците

01 Май 2019
0 1025

Новият булевард във Варна “Васил Левски” заработи без акт 16 и с огромен риск за пешеходците, съобщи в-к Сега

 

Движението бе пуснато след инспекцията на Бойко Борисов в четвъртък. Така той спази обещанието си обектът да отвори преди Великден, но довършителните работи ще отнемат още време.

 

СПОРЕД КМЕТА НА ВАРНА ЕЛИПСОВИДНОТО КРЪГОВО Е "РЕВОЛЮЦИОНЕН ПРОЕКТ"

 

За пешеходците предстоящите дейности всъщност никак не са “довършителни”. Те са изключително съществени, защото пасарелките не работят. Съоръжението край стадион “Спартак” е на фаза “скеле”, а това под пресечния булевард “Цар Освободител” е без парапети – въпреки това по празниците не бе обезопасено и хора минаваха с риск да паднат. Транспортната артерия може да се пресича по други две мостчета и върху кръговите кръстовища отгоре, но те са на твърде голямо разстояние помежду си. Проблемът е огромен край стадион “Спартак”, тъй като ширината позволява пресичане на мантинелата – и хората прибягват пред бясно профучаващите автомобили. Патрулки опитват да овладеят положението. 

 

НАЙ-НОВИЯТ ВАРНЕНСКИ БУЛЕВАРД Е С МНОЖЕСТВО ДЕФЕКТИ, СПОРЕД КАМАРАТА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ (ГРАФИКИ)

 

“Васил Левски” е със статут на градска магистрала и по трасето му (стара и нова част) няма светофари. От крайезерния път до крайната му източна точка се стига за 4-5 минути, което носи изключителни удобства за трафика. Въпреки това в момента и за водачите има проблеми, тъй като липсват табели за разрешената скорост. Засега е стандартна в градски условия – 50 км/ч. 

 

“Опитват се да го окепазят” – с тези думи кметът на града Иван Портних парира вчера пред Би Ти Ви критиците на проекта. Наклоненото кръгово кръстовище, което обра доста недоволство, за него е “революционен проект”. Без отговор обаче остана старият въпрос колко точно струва булевардът. Сметките започнаха от 113 млн. лв., 85 млн. лв. от които даде държавата.

 

Източник: в-к Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции