<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40420" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Новият завод на "Фолксваген" ще бъде в Турция, твърди чешкият премиер

04 Септември 2019
0 1233

Германският автомобилен производител "Фолксваген" (Volkswagen) прави голяма инвестиция в Турция. Това заяви чешкият премиер Андрей Бабиш, цитиран от агенция Reuters.

 

 

""

 

 

БЪЛГАРИЯ ОЩЕ Е ФАВОРИТ ЗА ЗАВОДА НА ФОЛКСВАГЕН

 

 

"Чухме, че "Фолксваген" ще направи голяма инвестиция в Турция“, посочи Бабиш по време на пресконференция след среща с турския президент Реджеп Ердоган. През миналата седмица стана ясно, че "Фолксваген" провежда разговори с официални лица в Анкара относно данъчния режим за автомобилите в Турция, тъй като германският автомобилен гигант изглежда се стреми да сключи споразумение за 1 млрд. евро за изграждане на свой завод за производство на автомобили "Шкода" и "Сеат" именно в Турция.

 

 

""

 

 

ГЕРМАНСКИ ИЗТОЧНИК: ФОЛКСВАГЕН Е ИЗБРАЛ ТУРЦИЯ (ВИДЕО И КОЛАЖ)

 

 

"Фолксваген" вече от месеци търси площадка за новия си завод, а България дълго време беше смятана за една от дестинациите с най-големи шансове за успех.

 

 

""

 

 

От компанията уверяваха, че все още не е взето окончателно решение за местоположението на новия автомобилен завод, като "Фолксваген" продължава да проучва възможността за изграждане на предприятието в България.

 

 

ФОЛКСВАГЕН ПРЕДПОЧИТА ТУРЦИЯ ПРЕД БЪЛГАРИЯ, ТВЪРДИ "ХАНДЕЛСБЛАТ"

 

 

"Чехия е важен производител на авточасти. Ние сме на лидерска позиция по този въпрос и със сигурност бихме искали да сътрудничим", добави премиерът Бабиш в коментар, излъчван на живо по турска телевизия. Според последните медийни публикации германският автомобилен концерн клони да избере турския град Измир за огромната си инвестиция.

 

 

""

 

 

Решението да се строи в Турция е политически оспорвано. ЕС обвинява Ердоган, че орязва свободата на словото и правото на демонстрации. Фолксваген знае за тези недостатъци, но възразява с аргумента, че Турция вече от години е кандидат за членство в ЕС.

 

 

 

Източник: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции