<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57079" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Нов срив на фондовите борси заради коронавируса, големите компании отчитат рекордни загуби

28 Февруари 2020
0 92

Фондовите борси в целия свят се сринаха в петък, след предупреждението на анализатори, че епидемията от коронавируса може да предизвика рецесия. Азиатските фондови борси отчетоха спад, след като “Уолстрийт” регистрира най-големия си дневен спад за последните девет години, съобщава The Independent.

 

 

НЯМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА СТОКИ У НАС ЗАРАДИ ПАНИКАТА ОТ КОРОНАВИРУСА, СПОРЕД МИНИСТЪР (ВИДЕО)

 

 

Нов срив на фондовите борси заради коронавируса, големите компании отчитат рекордни загуби

 

Милиони фирми по света преустановяват дейностите си, докато правителствата се подготвят за пандемия. Сред най-засегнатите компании е “British Airways International Airlines Group”, тъй като коронавирусът довел до рязък спад в търсенето на полети. Превозвачът вече е загубил повече от една четвърт от печалбата си за по-малко от 10 дни.

 

 

Нов срив на фондовите борси заради коронавируса, големите компании отчитат рекордни загуби

 

 

Компанията, която притежава бирата “Corona”, също е изправена пред най-лошото си финансово състояние за последните 10 години.  “Anheuser-Busch In Bev” притежава някои от най-известните марки бира в света, включително “Budweiser”, “Stella Artois”, “Beck's” и “Corona” и отчете 170 милиона долара загуба само за последното тримесечие. 

 

 

Според компанията загубите се дължат на ограничения нощен живот и на това, че все по-малко хора излизат да пият по нещо в някой бар, заради страховете от заразяване с коронавируса. Те отчетоха, че много барове и ресторанти са принудени да затворят. „Нашият бизнес е свързан с ходенето по ресторанти, с нощния живот, излизането с приятели и се надяваме скоро нещата да се нормализират”, коментира изпълнителният директор Карлос Брито. 

 

 

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции