<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56319" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Носен от бурята Киара самолет постави нов рекорд за най-бърз полет от Ню Йорк до Лондон

10 Февруари 2020
0 2536

Самолет на British Airways, задвижван от попътен вятър със скорост от 426 км/ч, прелетя от Ню Йорк до Лондон за по-малко от пет часа, като с това постави нов рекорд.

 

Самолетът кацнал в Хийтроу в 4.43 часа в неделя след време на пътуване от само четири часа и 56 минути и максимална скорост от 1327 км/ч.

 

Той трябвало да кацне в 06.25 ч., но пристигнал 102 минути по-рано.

 

Полетът обикновено отнема шест и половина часа, тъй като средната скорост на пътнически самолет е 925 км/ч.

 

Според източници обаче, в момента полетите в обратната посока отнемат цели два часа и половина повече, тъй като пилотите изпитват трудности да се справят с ветровете на бурята Киара, след като тя достигна и до Обединеното кралство.

 

„Винаги даваме приоритет на безопасността над рекордите за скорост, но нашите високо обучени пилоти са се възползвали максимално от условията, за да превозят клиентите си до Лондон доста бързо”, каза говорител на компанията.

 

Предишният рекорд беше пет часа и 13 минути направен от самолет на “Norwegian Air” от летището JFK до летището в Гетуик. 

 

Летище Хийтроу беше принудено да отмени стотици полети в неделя, причинявайки неудобства на приблизително 25 000 пътници. British Airways заяви, че очаква още над 100 полета да бъдат отменени за летищата Хийтроу, Гетуик и летището в Лондон Сити.

 

 

Носен от бурята Киара самолет постави нов рекорд за най-бърз полет от Ню Йорк до Лондон

 

 

Очаква се хаосът на летищата да продължи и следващите дни, тъй като пътниците ще се борят за свободни места в наличните полети.

 

Метереолозите предвижда пориви на вятъра до 112 км/ч, което също може да доведе до по-нататъшни смущения.

 

В неделя поривите на вятъра бяха със скорост от 138 км/ч на летището в Манчестър, където също бяха отменени десетки полети, а полет на Virgin Atlantic от Барбадос се опитал да кацне на летището в Манчестър два пъти, но пилотът бил принуден да се отклони към Глазгоу поради силните ветрове.

 

 

Източник: Telegraph

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции