<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28354" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Обвиниха звездните фотографи Марио Тестино и Брус Вебер в сексуален тормоз

15 Януари 2018
0 1673

Британският Vogue престана да ползва услугите на звездните фотографи Марио Тестино и Брус Вебер след множество обвинения срещу тях в сексуална експлоатация на мъжки модели в САЩ.

 

Списанието потвърди това, след като Анна Уинтур, художественият директор на Condé Nast, базирано в Ню Йорк, заяви, че няма да възлага нова работа на нито един от фотографите и спира работа с две от най-големите имена в модата.

 

Burberry също заявиха, че нямат планове да работят отново с Тестино в обозримото бъдеще и има съобщения, че други марки, включително Майкъл Корс, преразглеждат отношенията си с мъжете.

 

Говорител на Burberry каза: "Ние приемаме обвинения от този характер много сериозно. Burberry се ангажира да осигури справедлива и сигурна работна среда и имаме политика на нулева толерантност срещу всякаква форма на тормоз, злоупотреба или дискриминация ".

 

Според обвиненията, които първо са съобщени от "Ню Йорк Таймс", жалбите за поведението на Тестино се отнасят до средата на 90-те години и включват опипване и мастурбация на мъжки модели. Твърди се, че Вебер отделно е казвал на моделите да правят голи дихателни упражнения и да ги докосва, включително и по гениталиите им. И двамата мъже категорично отричат обвиненията чрез своите адвокати, пише "Гардиън".

 

Райън Лок, модел, който работи с кампанията Gucci обвини Тестино, че е агресивен и флиртуващ по време на фотосесии, а Ню Йорк Таймс го определя като "сексуален хищник".

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции