<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42393" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ограничението на скоростта в Нидерландия ще падне под 100 километра в час

14 Ноември 2019
0 1384

Нидерландия е принудена да сведе максималната скорост по пътищата, за да намали вредните емисии, посочва BBC

 

Намаляването на дневния лимит на скоростта по холандските пътища на 100 км/ч е поискано с цел да се овладее кризата със замърсяването с въглеродни емисии. Към момента ограничението е до 130 км/ч и планът е то да се запази за нощните часове.

 

 

""

 

 

Новото ограничение се очаква да влезе в сила от следващата година заедно с някои други мерки. Кризата е толкова мащабна, че заплашва големи инфраструктурни проекти да бъдат спрени. Правителството планира да построи 75 000 жилища през следващата година, което принуди кабинета миналата седмица да търси справяне с проблема. Сред обсъжданите от министрите мерки бе и забрана за ползването на автомобили в неделя. На шофьорите ще бъде позволено да се движат с досегашното ограничение в часовете между 19:00 и 06:00 сутринта, когато едва 8-10 процента от автомобилите са на пътя. 

 

 

""

 

 

Въпреки одобрените ограничения, проблемът с високите нива на вредни емисии остава за района Рандстад в западна Нидерландия, където са съсредоточени големите градове Амсредам, Ротердам, Хага и Утрехт. Фермерите също се очаква да бъдат засегнати от мерките за редуциране на емисиите в защитените зони в страната, попадащи в Европейската мрежа Натура 2000.

 

ПОВЕЧЕТО СОФИЯНЦИ ГОТОВИ ДА ОСТАВЯТ КОЛИТЕ СИ ПРИ ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА

 

Плановете за връщане на състезанията от Формула 1 в една от най-старите писти в Еропа Зандфорт следващата година бе критикуван остро от природозащитници, заради очакваното замърсяване на въздуха.

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции