<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40296" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Освободиха мъж, лежал 36 години в затвора за откраднати 50 долара

30 Август 2019
0 7497

През 1983 г. Алвин Кенард бил едва 22-годишен, когато откраднал 50 долата от пакарна. 36 години по-късно той беше освободен от затвора, пише LADbible.

 

 

""

 

 

Тежката присъда за откраднати едва 50 долара е заради предишни провинения на Кенард. Той вече бил осъден на три години условно за други три случая на кражба с взлом.

 

Когато съдията Дейвид Карпентър поизнася, че той вече е изтърпял наказанието си и ще бъде освободен, близките и приятелите на Кенард избухват в радостни викове.

 

 

""

 

 „Всички плакахме. Чакаме това повече от 20 години, за да бъде той най-накрая свободен", коментира племенницата на Кенард, Патриша Джоунс. Адвокатът му от своя страна заяви, че това е изключително тежка присъда за кражба на такава малка сума.

 

 

""

 

 

Според законодателството през1979 г. обаче Кенард е нарушил условната присъда и изпитателния срок и е влязъл в пекарната с джобно ножче. Независимо, че няма пострадали, той получава изключително тежко наказание.

 

 

 

""

 

 

Според ABC News, ако това престъпление бе извършено днес и се прилага настоящото законодателство, то Кенард най-вероятно би получил минимална присъда от 10 години.

 

 

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции