<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27823" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гришо яхна фл...

Осъденият Слободан Праляк се е отровил с цианкалий (видео)

02 Декември 2017
0 11652

Хърватинът Слободан Праляк, който бе осъден за военни престъпления, се е отровил с калиев цианид. Това сочи предварителното заключение на холандските патоанатоми.
 

 

Поемането на цианкалия е предизвикало сърдечна недостатъчност – това е диагнозата, "посочена като вероятна причина за смъртта".

 

Трибуналът в Хага започна собствено разследване, което би трябвало да приключи до края на годината. Основната му цел е да установи как ген. Праляк се е снабдил с отровата. По-рано холандската полиция също започна разследване по случая, пише novini.bg.

 

Адвокатите, ангажирани с процеса, са съобщили, че всички течности, които получават затворниците (например парфюми), се регистрират, но не се подлагат на химичен анализ. Роднините, които посещават подсъдимите по дела на трибунала, биват обискирани преди свижданията.

 

Тленните останки на генерала от силите на босненските хървати ще останат на разположение на трибунала в Хага до края на разследването, заяви представител на съда и потвърди, че Праляк не е починал в съдебната зала.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции