<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=20862" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Осъден заради статус във Фейсбук

23 Февруари 2016
0 4882

Съдът в Панагюрище разпореди Борислав Сандов от ПП "Зелените" да заплати глоба от 3000 лева, както и допълнителни 1500 лева за държавата. Той беше признат за виновен след дело за клевета и обида, породено от негово изказване в личната му Фейсбук страница. 

 

ВЛАДО КАРОЛЕВ БЕСЕН НА ЕКОЗАЩИТНИЦИТЕ

 

Активистът нарича "олигарх" и "отровител" бизнесмена Лъчезар Цоцорков, който се почувствал емоционално нестабилен след тези думи на Сандов.

 

Всичко е свързано с плановете за разширяване на мина на компанията "Асарел-Медет" до Панагюрище. Председател на Надзорния съвет на фирмата е Лъчезар Цоцорков. Активисти от "Зелените" подават жалба, според която административният орган, който трябва да направи ОВОС на проекта, определя грешно местата, на които проектът би оказал неблагоприятно въздействие.

 

Този проблем бил коментиран от Сандов в социалната мрежа, като той изразява възмущението си по адрес на Цоцорков. 

 

Цоцорков няма Фейсбук страница, а за думите на Сандов бизнесменът разбрал от своя съдружничка. Ден след това Цоцорков трябвало да започне да си мери кръвното, обиден от тези определения. 

 

Съдът призна за виновен  Борислав Сандов по делото за обида и "невиновен" по това за клевета. Решението ще бъде обжалвано от активиста, разказаха от OFFNews.bg.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции