<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=20509" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Откриха дефект в кабинката на лифта, от който падна дете

26 Януари 2016
0 3771

Опасност от непълно заключване на вратата на кабинката от Симеоновския лифт на Витоша са отчели инспекторите от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Това е и вероятната причина за инцидента с детето, което падна и оцеля по чудо. 

 

Вижте още: БАЩА С ГНЕВНО ПИСМО КЪМ "ВИТОША СКИ"

 

Причините за частичното заключване на механизма ще са ясни, след като бъде предоставена допълнително изисканата техническа документация на съоръжението от завода производителя в Австрия и след приключване на назначената техническа експертиза на кабинка 111.

 

Инспекторите от Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор“ са проверили 100 от общо 220 кабини и утре съоръжението ще работи само с проверените.

 

Всички останали кабини ще бъдат пуснати в експлоатация, след като им бъде извършен извънреден технически преглед.

 

Бащата на 5-годишното дете, което падна от лифта на „Витоша ски“, написа гневно писмо до собствениците на съоръженията. Това е пореден случай на техническа неизправност с техен лифт, след като на 3 януари десетки прекараха повече от час във въздуха заради „механична повреда“.

 

На 24 януари, по време на пътуване с лифт на Витоша, вратата на кабинката се отваря и дете на 5 години пада от 8 метра, за щастие се разминава без сериозни наранявания. Бащата не може да си обясни как вратата се е отворила.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции