<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30347" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Отложиха делото на Иванчева, има няколко дни да види документите

31 Май 2018
0 795

Специализираният апелативен съд отложи делото на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева и заместника ѝ – Биляна Петрова.
 

 

Днес съдът трябваше да се произнесе окончателно дали Иванчева и Петрова да бъдат отстранени от поста. Двете обаче поискаха няколко дни отсрочка, за да се запознаят с материалите по делото.

Петрова и Иванчева са в ареста от средата на април, когато бяха арестувани и обвинени във взимане на подкуп в особено големи размери, пише Дарик.
 

Преди 10 дни прокуратурата поиска отстраняването им от длъжност, след като стана ясно, че от ареста Иванчева продължавала да упражнява правомощията си на кмет и разписала заповед за назначаване на пиара на района – Петър Кърджилов за свой заместник.
 

Следващото заседание е насрочено за вторник, 5 юни.

Междувременно Столичният общински съвет избра нов временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост".

 

Общинарите избраха архитект Румен Русев да заеме мястото на кмета Десислава Иванчева. По време на обсъждането стана ясно, че легитимно зам.-кметовете на Иванчева в район "Младост" са трима – арх. Русев, Владимир Клисуров и Дияна Павлова, която по обективни причини не може да изпълва задълженията си.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции