<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38638" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

От 1 юли в Гърция влизат в сила промени в наказанията за пътните нарушители

28 Юни 2019
0 3565

Важна информация за огромния брой българи, които са решили да почиват в южната ни съседка, дават от novini.bg.

 

В гръцкото законодателство влизат в сила промени в наказателния кодекс за нарушителите на пътя. От 1 юли се предвижда дори затвор за шофьорите, седнали зад волана след употреба на алкохол или такива, които застрашават живота на другите с поведението си.

 

ЗА КАКВО ТРЯБВА ДА ВНИМАВАМЕ, КОГАТО ПЪТУВАМЕ С КОЛА В СЪРБИЯ, ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ?

 

Голяма част от почиващите в Гърция предпочитат да пътуват с личен автомобил, а не с организиран превоз от агенции. Все по-често туристите търсят къщи или апартаменти под наем, където цените за пет нощувки за един човек са много по-ниски от тези в хотелите, които предлагат и допълнително изхранване.

 

Засилена ще е работата и на граничните пунктове за южната ни съседка.

 

ОТ ПОСОЛСТВОТО НИ В ГЪРЦИЯ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ТУРИСТИТЕ ДА НЕ КАЧВАТ СТОПАДЖИИ

 

"Всяка година през последните 3-4 години се забелязва ръст на пътуващите за Гърция. Граничен пункт "Промахон" разполага с 9 работни места, а  от "Гранична полиция" гарантираме, че всички пунктове и ленти ще работя. Затруднението по отношение на изход от България произтича от големия брой малолетни и непълнолетни граждани. Това изисква по-големи проверки, особено ако детето е само с единия родител. Родителите трябва да носят копие на декларацията, както и оригинала, за да не се губи време за ксерокопиране. Нека и хората, които придружават деца също носят тези документи", каза началникът на граничния пункт "Кулата" Атанас Георгиев.

 

Източник: novini.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции