<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37658" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Падналият самолет край Ихтиман е в италианския регистър (снимки)

26 Май 2019
0 605

„Самолетът, който се разби по-рано днес край Ихтиман, е в италианския регистър. Не е в българския регистър, но всичко съгласно полета е било законово и по регламент”, обясни Христо Христов, и.д. директор на Специализирано звено за разследване на авиационни събития към транспортното министерство, цитиран от БНР

 

 

""

 

 

 

 

„Всичко съгласно полета е било регламентирано нормално и законово, но е рано да говорим за причина, защото тези самолети нямат черни кутии. Всичко се прави на мястото според останките на самолета, съприкосновението на самолета със земята и тогава се правят по-задълбочени анализи. Ако няма свидетели на събитието, работата на Комисията ще бъде много затруднена” , обясни още Христов.

 

 

МАЛЪК САМОЛЕТ ПАДНА КРАЙ ИХТИМАН, ДВАМА СА ЗАГИНАЛИ

 

 

Разследването на авиационното произшествие, настъпило край Ихтиман, се извършва под наблюдението на Окръжна прокуратура София. На мястото на произшествието е изпратен разследващ екип на Националната следствена служба, съобщават от прокуратурата.

 

""

 

 

Жертвите са пилот и пътничка, съобщиха от Министерството на транспорта. Оттам допълниха, че инцидентът е с малък експериментален самолет, пилотиран от мъж. Машината е излетяла от летателна площадка "Чернево" (до Ихтиман) за Драганово.

 

 

""

 

По първоначални данни след набрана височина, самолетът изпаднал в свредел, паднал и се самозапалил. Двамата на борда са загинали. Самолетът е собственост на пилота.

 

 

Източник: БНР

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции