<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56439" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пеле e в депресия и не искa да излиза от дома си

11 Февруари 2020
0 947

Легендата на футбола Пеле е изпаднал в депресия заради здравословните си проблеми и не иска да излиза от дома си. Това е заявил синът му Единьо, съобщава Гардиън. Той разказва, че баща му е трудноподвижен заради операция за подмяна на бедрена става. След нея рехабилитацията му не била достатъчно адекватна. Затова днес може да се движи само с проходилка.

 

“Той е много крехък. Претърпя операция за подмяна на ставата, а рехабилитацията му не беше адекватна. Затова сега има проблеми с придвижването, което го депресира. Представете си, той е Кралят, винаги е бил толкова впечатляваща фигура, а днес дори не може да ходи”, казва Единьо. 

 

Тази година Пеле ще стане на 80 години. Истинското му име е Едсон Арантес до Насименто. Роден и израсъл в бедност. В триумфалната си спортна кариера е бил три пъти световен шампион с отбора на Бразилия – през 1958 г., 1962 г. и 1970 г. Определян е като най-добрия фубтолист на всички времена. Прозвището му е “Краля”. Пеле е със легендарен статут от десетилетия. След края на спортната си кариера е бил министър на спорта, а през 2000 г. ФИФА го обявява за футболист на XX век.

 

“Срам го е, не иска да излиза навън, не иска да го виждат, на практика не иска да прави нищо, което включва напускане на къщата”, казва синът му. Той твърди, че се е скарал с баща си, защото Пеле не искал да се подложи на рехабилитация.

 

Източник: Гардиън

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции