<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40277" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Петима служители на БАБХ-Бургас са обвинени за вземане на подкупи

29 Август 2019
0 602

Петима служители в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас са обвинени от спецпрокуратурата за участие в организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи, съобщи Dir.bg

 

 

Сред тях е и директорът на звеното д-р Георги Митев. Смята се, че той е бил ръководител на групата.Групата е действала от началото на 2016 г. В качеството си на държавни служители, обвиняемите системно извършвали фиктивни проверки на търговски обекти на територията на Бургаска област, както и спирали реални проверки, извършвани от други служители в Областната дирекция, с което искали и подкупи. 

 

 

Между 400 и 900 лева получавали служителите на БАБХ от собственици на търговски обекти в Бургаско за изготвяне на задължителната за всеки обект "Система за самоконтрол". На търговците бил посочван конкретният човек, който да им изготви въпросната система. В случай че те я изготвяли сами, от ОДБХ им били издавани писмени предписания като при неизпълнение следвали санкции. За да избегнат глобите, собствениците на търговски обекти били принудени да приемат изготвянето на нова "Система за самоконтрол" от посоченото от групата лице.

 

 

Полицията е извършила претърсвания в жилищата на обвинените и в четири служебни помещения. Иззети са пари в различни валути на стойност близо 25 000 лева, документи, записки, мобилни тгелефони, компютри и други доказателства за престъпната дейност на групата.

 

На д-р Митев е определена парична гаранция от 150 000 лева, а на останалите – от 75 000 лева.

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции