<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=26468" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МРВ моли граж...

Петър Низамов – Пèрата нападна оператор (видео)

03 Юли 2017
0 65808

Петър Низамов от Бургас, известен като Пèрата, нападна оператора на бТВ Петър Джанаваров по време на протест в Асеновград.

 

В шествието освен местни хора се включиха и протестиращи от други населени места – като Гърмен и София, съобщи телевизията. Забелязват се и много младежи, които приличат на участници във футболни агитки, както и десетки рокери.

 

Протестиращите опитаха да влязат в ромската махала на Асеновград, но бяха спрени от плътен полицейски кордон.

 

Именно по това време, в първите редици на множеството, известният като ловец на бежанци със свински опашки Пèрата удари оператора на bTV с обвинението, че му е блъснал телефона.

 

Низамов излъчваше на живо във фейсбук участието си в демонстрацията и телефонът му е уловил и момента, в който той опитва да се саморазправи с нашия колега.

 

След инцидента Низамов бе обявен за издирване, съобщава телевизията.

 

Шестият пореден протест в Асеновград бе тази вечер, предаде и Нова тв. Хиляди изпълниха улиците на града, а очакванията, че това ще е най-многолюдният протест досега се сбъднаха. Според медии в него са взели участие около 6000 души.

 

Първоначално медиите съобщиха, че оператор на бТВ е пострадал от хвърлен камък.

 

Напрежението в града ескалира от понеделник насам след сбиване между жители на ромската махала и гребци и техните треньори. Оттогава всяка вечер има мирни шествия.

 

Основните искания на протестиращите са за повече полиция в града  и най-строги наказания за обвинените в побоя над гребците и техните треньори.

 

В петък съдът в Асеновград остави в ареста деветимата мъже, задържани след побоя.

 

Източник: Clubz.bg

Снимка: БТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции