<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32816" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пет ключови извода от междинните избори в САЩ

07 Ноември 2018
0 705

Междинните избори в САЩ все още не са приключили. Бюлетините ще продължат да се броят в продължение на дни, ако не и седмици, докато не разполагаме с окончателните резултати. Но вече има ясни поуки още от вторник вечерта, когато демократите поеха контрола над Камарата на представителите за първи път от осем години, докато, за сметка на това, републиканците увеличиха мнозинството си в Сената, пише Гардиън.

 

 

 

Може би най-важният резултат от изборите ще бъде, че демократът Илая Къмингс ще председателства Парламентарния комитет за надзор и правителствена реформа. Администрацията на Тръмп ще бъде изправена пред контрол от Конгреса. Демократите ще могат дори да изискват данъчни декларации от държавния глава или да го призовават в съда. Тръмп бе изправен пред множество скандали досега с относително слабите републикански мнозинства в двете камари, но нещата ще се променят с повече демократи във властта. С демократите, които контролират Белия дом, е възможно Вашингтон да се бори пред още по-голямо безпокойство през следващата година по повечето законодателни приоритети. 

 

 

Всъщност демократите спечелиха места в Оклахома и Южна Каролина във вторник вечер, в допълнение към очакваните победи в крайградските квартали около градските центрове. Резултатът е, че ще има няколко членове на новото демократично мнозинство, които ще бъдат преизбрани в традиционно републиканските райони, които Доналд Тръмп спечели с през 2016 г.

 

 

Въпреки всичко, президентът остава силен в щатите, които му дадоха победа на изборите преди две години. Демократите загубиха губернаторските състезания във Флорида и Айова.

 

 

Става наистина интересно. Какво ще се случи – предстои да видим.

 

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции