<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42102" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пилот получи доживотна забрана, след като жена се снима в кабинката му

06 Ноември 2019
0 818

На китайски пилот е било забранено да лети, след като се появи снимка, на която се вижда жена пътник в пилотската кабина, пише Би Би Си.

 

Снимката е направена през януари при полет на Air Guilin от град Гуейлин до град Янжоу, съобщиха държавните медии, но тази седмица беше активно споделяна и авиокомпанията предприе действия.

 

На изображението се вижда жена, която позира в пилотската кабина с напитки до нея. Air Guilin казва в изявление, че пилотът е нарушил правилата за въздушна безопасност.

 

Твърди се, че жената е стюардеса, отиваща на обучение в университета в Гуейлин.

 

Авиокомпанията не уточни дали снимката е направена по време на полета, но китайските пилоти и анализатори смятат, че е точно така.

 

Според администрацията на гражданската авиация на Китай пътниците нямат право да влизат в пилотската кабина без специално одобрение или при някои специални обстоятелства.

 

Други служители, участващи в инцидента, също са били „временно спрени от работа“, докато се провеждат допълнителни разследвания.

 

Миналата година китайският превозвач Donghai Airlines спря от работа пилот за шест месеца и отне квалификацията му за инструктор, след като позволи на жена си да влезе в пилотската кабина.

 

 

Източник: Би Би Си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции