<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31632" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пламен Константинов: Владо Иванов отказа два пъти да играе, готов съм да тегля майна на всеки такъв

29 Август 2018
0 4140

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов даде извънредна пресконференция, за да обясни причините за скандала между него и либерото Владислав Иванов. 

 

"Решихме в последния момент с тийм мениджъра Стефан Чолаков да направим пресконференция, за да няма ощетени медии и да няма привилегировани. Явно има интерес около ситуацията с либерото Владислав Иванов. След като той излезе да каже неговата позиция, принудително трябва да кажа и моята за случилото се. За да няма повече интерпретации и полемики, а и продължения на тази ситуация. Казвам го, ако днес имате въпроси питайте, преди да имате да ми задавате въпроси и оттук насетне няма да отварям повече темата, поне аз, защото мисля, че не трябва да влизаме в обяснителен режим през медиите".

 

"За неговия отказ да продължи да участва в подготовката и да играе за националния отбор, защото аз не съм го освобождавал от отбора. Причината е следната, въпросът е къде да отиде акцентът. Ако питате дали съм му теглил една майна, с извинение, мисля, че това не е за спортни медии. От спортна гледна точка, причината е отказът му да играе".

 

"И ще ви каже ситуацията. Когато отборът губи в четвъртия гейм с 4-5 точки разлика и аз очаквам хората отвън да влизат в игра, а не да претупват и да си разхождат татуировките, а да влязат на максимум. Това е моята логика като треньор. Тези, които влизат отвън, влизат в една тежка ситуация и трябва да се реагира моментално, няма време да се раздвижим, да загряваме и да свърши гейма. И това отбелязах на почивката, която взех след моментални 3 точки, 3 брейка след смените. Моите думи бяха "Момчета, така не се влиза". От пейката очаквам хората, които влязат, моментално да реагират и да помогнат на отбора да излезе от тежката ситуация. Очевидно на някои не им върви и за мен това е нормалната треньорска логика и не виждам нищо обидно в това треньорът да критикува нещо, което вижда. И не е въпросът, че някой е влязал и е сгрешил. Не грешат само тези, които не играят, въпросът е това, което демонстрираш и начинът, по който влизаш в игра. Там е акцентът. След почивката казах "Влизаме да се бием и да обърнем гейма". И реакцията на Владислав Иванов беше "Аз няма да вляза да играя", което не е споменал в интервюто си. Втори път имаше "Влез да играе" и имаше "Няма да вляза. Ей го, да влиза Теодор (Салпаров). Оттам нататък, да теглих му майната и да ви кажа съм готов да тегля майната на всеки, който откаже да играе И нека да съм грешен".
 

"И аз мога да съм си изпуснал нервите и да съм прекалил, според него, но ако имате представа какво е мъжки отбор, който е заедно 4-5 месеца, искам да ви кажа, че псувните между нас са като "Добър ден". Ако му записвам колко пъти на ден се псува с някой друг, трябва да се водя дневник всеки ден. Няма ден, в който да няма такива реплики. В такъв колектив като нашия не се отдава такова значението, така е в спорта. Това е мъжкият национален отбор по волейбол, а не говорим за Националната опера и балет, нали? Така че да се правим на обидени и сърдити от някаква реплика, който някой е изпуснал, което се случва всеки ден, нека да е така. Ако там искате да е акцентът, нека да бъде там. За мен акцентът е отказът му да влезе в игра и това е пагубно за всеки един треньор и отбор. Ако се е засегнал чак толкова, не ме направило впечатление. Не съм имал конфликти с него друг път, напротив. Молен е 30 пъти за 3 години да не си ходи, да дойде и да играе. Всяка година е било уговорки. Никога не е имало лошо отношение към него. Реакцията ми е заради отказа му. За мен това е пагубно за всеки отбор и треньор. Не виждам нищо по-нормално от това да реагирам. Как съм реагирал, това вече е друга тема. След мача събрах момчетата и им казах, че сме мъже и очаквам да реагираме като мъже в някои ситуации. Казах на отбора, че нямам проблем той да играе с тях, но ако се извини. Въпросът е той да се извини на момчетата. Аз мога да му се извиня, ако съм го обидил или съм прекалил. Нямам проблем да кажа на някой "Сори!". Отборът се е събрал, говорили са, но сутринта той си е събрал багажа и си е тръгнал. На следващия ден не отидох на мача, защото имах вирус и с доктора преценихме, че е по-добре да не се виждам с играчите, за да не плъзне по момчетата. Това е причина да не отида на мача следващия ден и донякъде да няма комуникация с мен, ако е искал".

 

Източник: Sportal.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции