<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75164" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сачева се опр...

Пловдивският кмет изолира общинари от важни заседания, защото ходели “като мишоци” на протеста срещу правителството (видео)

08 Октомври 2020
0 3235

Кметът на Пловдив от ГЕРБ нарече общински съветници от “Демократична България” (ДБ) “мишоци”, които ходят “скришно по стачки против правителството и местната власт”. Оказа се, че същите са били изолирани от работата на общината умишлено от него.

В свое обръщение към тях по време на заседание на местния парламент Димитров заявява следното: че “така ще бъде” – ще бъдат изолирани от работата, защото в политиката им нямало нищо градивно.

Казусът с непоканените на заседание общински съветници е свързан с обсъждането на бюджета на областния град във връзка с решение за заем и финансиране на приоритетни инфраструктурни побекти.

В декларация от името на ДБ, прочетена от Веселина Александрова, се казва, че Здравко Димитров е изтеглил внесения от него проект за бюджет със заявката, че иска да обсъди предварително с всички групи в общинския съвет прогнозата за дълг, както и кои инфраструктурни проекти да бъдат приоритет.

Пловдивският кмет изолира общинари от важни заседания, защото ходели &#8220;като мишоци&#8221; на протеста срещу правителството (видео)
Веселина Александрова. Снимка: Polvdiv24

„Г-н Димитров, направихте явна демонстрация, че изпитвате ужас от единствената опозиция на Вашето управление. Изпитвате ужас от критика“, заяви тя.

В отговор на декларацията Димитров не само не се оправда за решението си да не покани въпросните общински съветници, но обеща, че “така ще бъде”.

„Да, не бЕхте поканени, защото във Вашата политика няма нищо градивно. Когато е градивна критиката, когато нещо искаме заедно да направим, когато не ходим скришно, като мишоци по стачки против правителството, против местната власт. Така ще бъде, да!“, обяви градоначалникът Здравко Димитров.

Пловдивският кмет изолира общинари от важни заседания, защото ходели &#8220;като мишоци&#8221; на протеста срещу правителството (видео)
Йордан иванов. Снимка: Марица

Йордан Иванов от “Демократична България” му отговори, че очевидно има за какво да бъде критикуван: 

„Не може да сте обещали 44 неща на пловдивчани, качени в публичното пространство, да сте изпълнили две от тях, ние да ви критикуваме и вие да се обиждате.“

Видео: Plovdiv24

Снимка: Марица

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции