<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24082" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Победата на Радев- поредната добра новина за Путин

14 Ноември 2016
0 23400

Президентските избори в България и Молдова са поредната доза добри новини за президента Владимир Путин. Първата порция добри новини дойдe преди седмица с победата на Доналд Тръмп в САЩ, пише “Ню Йорк таймс“.

 

Вестникът допълва, че целта на руския президент е да отслаби връзките между държавите от ЕС и да подкопае международните санкции срещу Москва.

 

ГЕН. РУМЕН РАДЕВ Е НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

 

Повечето водещи западни медии пишат за победата на подкрепения от БСП Румен Радев и за очертаващата се политическа криза в България. Почти без изключение Радев е описан като приятелски настроен към Русия. Очакваното сближаване на България към Кремъл е основна тема за германския печат.

 

Руската държавна информационна агенция ТАСС пише в едно от водещите си заглавия, че новоизбраният български президент Румен Радев ще развива диалога с Русия.

 

С ЕВРОПА ИЛИ С РУСИЯ – ТОВА Е ВЪПРОСЪТ?

Списание "Шпигел" пише, че още по време на предизборната надпревара "опозиционно настроеният социалист" Радев е обявил, че ще има промяна. Той е за по-тесни връзки на България с Москва и за отмяна на европейските санкции срещу Русия.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции