<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23562" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Господарите ...

Подхлъзват ли ни с по-скъпи лекарства?

27 Септември 2016
0 16794

Лекарства – скъпо струващи или по-достъпни за пациента? Как можем да плащаме в пъти по-малко? Отговорът: като заменим в аптеката даденото ни лекарство с генерик. Законно ли е обаче? Отговор дават проф. Илко Гетов, председател на Българския фармацевтичен съюз, както и Николай Хаджидончев, председател на Българската генерична фармацевтична асоциация. 

 

АБСУРДНО: ДЪРЖАВАТА ГОРЕ-ДОЛУ ЗНАЕ КОИ СА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ПАМЕТНИЦИТЕ НА КУЛТУРАТА

 

Оказва се, че се спекулира със страховете на пациентите и не им се дава алтернатива за по-евтини медикаменти. "Генеричните продукти подлежат на строга регулация", категоричен е Николай Хаджидончев, но със сигурност лекарят трябва да "отвори очите" на пациентите с генериците, това обаче не се случва поради една или друга причина.

 

Уникална държава на уникални хапове!

 

Изглежда, че някой по цялата верига не си пие редовно хапчетата! Но ние не знаем кой е… Дали са лекарите, които кой знае защо гледат да изпишат скъпото лекарство и рядко предлагат по-евтините генерици… Може и да са фармацевтите, които, за да услужат на клиентите си, им продават по-евтиния продукт, без обаче да изискват рецепта за него. Едно е сигурно – накрая тази неразбория се отразява на здравето и на джоба на пациентите.

 

Още утре ще продължим тази интересна тема в опит да помогнем на българите да изберат вярното хапче!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции