<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=20653" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Господарите ...

Политиците ни забравиха да почетат паметта на жертвите на комунизма

04 Февруари 2016
0 3862

И тази година на 1-ви февруари бяха почетени жертвите на комунистическия режим в България. На този ден преди 71 години народният съд издава смъртна присъда на 144 души от елита на нацията, която е изпълнена още същия ден.

 

Направи впечатление, че на молебените по случай 1-ви февруари за пореден път масово отсъстваха действащи политици, депутати и управляващи. Особено се натрапваше отсъствието на министър-председателя Бойко Борисов, при чиито първи мандат Народното събрание утвърди 1-ви февруари за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Явно висшите ни държавници са толкова зареяни в бъдещето, че не им остава време да отдадат почит към миналото.

 

Едни от малкото политици, които уважиха молебена, беше столичният кмет Йорданка Фандъкова, президентът Петър Стоянов, както и бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски.

 

Единствен президентът Плевнелиев, който не можа да присъства заради посещение в Бразилия, публикува на страницата на президентството декларация по повод 1-ви февруари. Явно за останалите политици комунистическият терор е затворена страница. Въпросът е дали преди да я затворят са я прочели и най-важното – дали са я разбрали. 

 

За разлика от политиците, новинарските емисии в родните телевизии отдадоха внимание на този ден и масово го отразиха. Направи  впечатление отсъствието на темата в новините на Нова телевизия. Единствените, които напомниха на аудиторията за този ден от ефира на Нова, бяхме ние от Господари на ефира.  

 

За съжаление народната памет, иначе така чувствителна към различните форми на СЪЖИТЕЛСТВО, се оказа много къса за най-зловещата форма на терор – тази от българи към българи.

 

Вижте още:

 

ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА 

 

"КОМУНИСТ" И "ЛУД" СЕ КАРАТ В ЕФИР 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции