<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22849" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Полицията във Франция наблюдавала единия от терористите, взели заложници в църква

27 Юли 2016
0 5860

Властите във Франция идентифицираха единия от двамата нападатели, взели заложници в църква във Франция и убили по брутален начин 86-годишния свещеник Жак Амел. Разпознатият терорист е едва на 19-годишна възраст, казва се Адел Кермиш и е бил съден за връзки именно с терористична организация.

 

ИСЛЯМИСТИТЕ НАКАРАЛИ СВЕЩЕНИКА ВЪВ ФРАНЦИЯ ДА КОЛЕНИЧИ И ЗАПИСАЛИ ВАРВАРСКОТО УБИЙСТВО

 

Кермиш бил под електронно наблюдение, като за целта носел гривна, която обаче се изключвала за 5 часа през деня, в които можел да се движи свободно, без да го знаят къде е, пише "Индипендънт". На два пъти той се опитал да пътува за Сирия, но тогава нямал 18 г. и използвал паспорта на брат си. Сестрата на джихадиста е доктор във Франция, а майка му – професор, преподаваща в университет.

 

""
Снимка на Адел Кермиш от Фейсбук като по-млад

 

Междувременно майката на Адел Кермиш разказа, че в последно време нейният син се затворил в себе си и започнал да ходи в джамията, пише изданието Tribune de Genève, цитирано от БЛИЦ. Атентатът в редакцията на "Шарли Ебдо" се оказал ключов момент за радикализацията на Адел Кермиш. От януари миналата година той се затворил в себе си и започнал да посещава джамията, което майка му не е забелязвала той да прави по-рано.

 

"Той говореше, че ние не можем спокойно да изповядваме религията си във Франция. Говореше с нехарактерни за него думи, сякаш беше омагьосан", разказва жената.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции