<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39659" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 20 убити и 26 ра...

Полицията в Хонг Конг арестува 20 души след нови яростни сблъсъци (видео)

04 Август 2019
0 1251

Демонстранти в Хонг Конг влязоха в ожесточени сблъсъци с полицията в третия последователен ден на масови протести, съобщава The Guardian.

 

В неделя полицията обяви, че е арестувала 20 души по време на съботните сблъсъци, по обвинение в незаконно групиране на хора и нападение.

 

НОВИ СБЛЪСЪЦИ В ХОНГ КОНГ НА ГОДИШНИНАТА ОТ ПРЕДАВАНЕТО НА ВЛАСТТА НА КИТАЙ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Служителите на реда са използвали сълзотворен газ и лютив спрей, и са проснали протестиращи на земята, след като на четири места в града е имало агресивни пререкания между тях и демонстрантите, следващи мирния поход по-рано през съботния ден. 

 

 

""

 

 

Хиляди участници в анти-правителствения марш в Монг Кок се отклониха от предварително одобрения маршрут и окупираха главни пътища в Коулуун, където построиха барикади от изтръгнати метални мантинели, сложиха си газови маски и каски, и се приготвиха за сбъсъци с полицията. 

 

ЗАЩО ПРОТЕСТИТЕ В ХОНГКОНГ СТАВАТ ВСЕ ПО-РАДИКАЛНИ? (ВИДЕО)

 

В Цим Ша Цуи, популярен търговски район, където демонстрантите се бяха събрали, за да избягат от полицията, властите изстреляха множество гранати със сълзотворен газ, а протестиращите отговориха, като хвърляха боклуци и пътни конуси по служителите на реда. След това се оттеглиха към близък университет, прикривайки се зад изтръгнати пластмасови пътни ограждения. 

 

В изявление на полицията се съобщава, че демонстрантите са хвърляли тухли по полицейски участък са успели да предизвикат пожар вътре в него. Извън участъка са видяни униформени да събарят хора на земята и да прилагат сила върху тях. 

 

Протестите, които започнаха в началото на юни, след предложение да се позволи екстрадиция на граждани в Китай, сега имат нови искания и набраха нова скорост, след агресивните атаки над пътници в метрото от банди по-рано този месец. Жителите на града, опозиционни депутати и протестиращи обвиниха правителството, че си сътрудничи с бандите, за да потиска демонстрациите, но властите отрекоха.

 

БРУТАЛНО НАСИЛИЕ В ХОНКОНГ: МЪЖЕ С МАСКИ ПРЕБИВАТ ДЕСЕТКИ СЛУЧАЙНИ ПЪТНИЦИ В МЕТРОТО (ВИДЕО 18+)

 

Полицията в Хонг Конг обвини в четвъртък 44 души, свързани с протестите, в "бунтове", престъпление, което е с максимална присъда 10 години затвор. Увеличава се и притеснението от все по-агресивната тактика на униформените, която включва и стрелба с гумени патрони, освен сълзотворен газ. Полицията изпробва и водни оръдия. 

 

"Хората ги е страх все повече", споделят демонстранти. "Но това няма да промени нашите искания. Ние няма да спрем заради страха!"

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции