<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78123" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: РАЗСЛЕДВАНЕ: ...

Поредно безумие: Циментираха дървета при ремонт на улица “Парчевич” в София (видео)

17 Ноември 2020
0 709

Живеещи на улица Парчевич в столицата сигнализираха за циментирането на тротоарни дървета при ремонт, поръчан от Столична община.

По случая е взел отношение районният кмет на Средец Трайчо Трайков, който е сигнализирал фирмата-изпълнител. От негова публикация във Facebook четем, че нередността е отстранена и “изпълнителят се кълне, че изсипването (на теракол) в основите на дърветата не е негово дело”.

Поредно безумие: Циментираха дървета при ремонт на улица &#8220;Парчевич&#8221; в София (видео)

Десетина дървета, намиращи се на тротоара срещу 127-о Средно училище “Иван Денкоглу” се оказват оковани в бетон от няколко дни насам, алармира привечер в понеделник “Спаси София”. Оттам уточняват, че “варварското действие почти сигурно ще доведе до трайна смърт на старите дървета, които подобно на тези от ул.”Граф Игнатиев”, в рамките на няколко години, ще изсъхнат и ще станат опасни, което ще наложи тяхното премахване”. От неправителствената организация припомнят, че глобата за такова деяние до 10 000 лева за дърво.

Поредно безумие: Циментираха дървета при ремонт на улица &#8220;Парчевич&#8221; в София (видео)

От повторната проверка на “Спаси София” се вижда, че след сигнала на кмета на район Средец Трайчо Трайков, изпълнителите просто са засипали цимента с пръст, без да си направят труда да го махнат и освободят дървото.

Поредно безумие: Циментираха дървета при ремонт на улица &#8220;Парчевич&#8221; в София (видео)

Дръвчета заедно със саксиите засадиха в разградския квартал „Орел“

“Бесни сме! Освен традиционно безумно ниско качество на самия тротоар и бордюрите, както и ултра-грозните павета-кокалчета, крайно неподходящи за историческия център на града, трябва да търпим и дългосрочните последствия, които управляващи и изпълнители нанасят на София. Гневни сме и затова, че няма никакъв общински контрол върху фирмата-изпълнител – дърветата стоят бетонирани вече няколко дни, без никой да обърне внимание на проблема”, добавят от “Спаси София”.

Видео: FB/Спаси София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции