<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40884" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Починалият в Албания български боксьор вземал пари, за да губи мачове

24 Септември 2019
0 1703

Близките на боксьорa Борис Станчов, който почина по време на мач в Албания, обвиняват треньора му за трагедията, пише Клуб Z.

 

Припомняме, че спортистът колабира по време на мач в Шкодра, а по-късно издъхна в болница. Впоследствие стана ясно, че Станчов е участвал в турнира под чужда самоличност, като се е представял за братовчед си Исус Величков.

 

БЪЛГАРСКИ БОКСЬОР ПОЧИНА НА МАЧ В АЛБАНИЯ, БИЛ СЕ С ЧУЖДИ ДОКУМЕНТИ

 

Неговият треньор му твърди, че не е знаел, че починалият боксьор ползва лиценза на неговия братовчед Исус, въпреки че се е обръщал към него с името Боби Джи.

 

Според роднините на боксьора, схемата с фалшифициране на данните и използването на чужд лиценз е направена със знанието на треньора, който е печелил големи суми на гърба на Борис. Те открито винят Венцислав Георгиев, че е пращал Станчов да пада умишлено и така е прибирал пари за негова сметка.

 

Близките на боксьора показаха и клип, в който твърдят, че Борис казва на треньора си Венцислав Георгиев, че не е добре. Те казват също, че Станчов е бил здрав и не вярват, че е получил инфаркт.

 

От Българския професионален боксов съюз посочват, че размяната на личността имала за цел да прикрие или здравословен проблем – заради който Станчов не би получил лиценз, или казус при напускането на страната.

 

Междувременно от българското посолство в Албания заявиха, че според граничните власти в страната е влязъл не Исус Величков, а Борис Станчов.

 

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции