<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=43048" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Почина детето, паднало от парапет в болница във Варна

04 Февруари 2019
0 7869

Почина двегодишното дете, което падна от парапета в болница "Света Анна" във Варна. Д-р Валентин Власаков, началник на интензивното отделение, заяви пред bTV, че детето е издъхнало към 6 часа тази сутрин. Травмите му гръдни и на глава са били несъвместими с живота. Водеща е била черепно мозъчната травма. Извършена е спешна черепно мозъчна операция, но централната температура на детето се е повишила до 40-41 градуса. Между 5 часа и 6 часа сърцето на детето е спирало няколко пъти. Детето е имало така наречената "тъпа травма" и е направило тежък кръвоизлив. Операцията е продължила часове, но въпреки усилията детето не е могло да бъде спасено. 

 

Все още не се знае с кого точно е било 2-годишното момченце, което падна от стълбищна площадка в МБАЛ "Св. Анна" във Варна. Знае се, че то е било с двама души, първоначално бе съобщено, че с него е била и майка му. Детето падна от  около три етажа височина. То падна през парапета на междустълбищната площадка в старата сграда на болницата. Там се намира родилното отделение. В резултат на това то е получило тежка черепно-мозъчна травма и е в критично състояние.

 

 

На извънредна пресконференция вчера зам.изпълнителният директор на лечебното заведения д-р Антон Станев съобщи, че детето не е пациент на болницата, а е било на свиждане в родилното отделение. Предстои да стане ясно защо детето се е намирало в болничното заведение, въпреки обявената грипна епидемия в област Варна. В тази връзка с противоепидемичните мерки, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ на територията на област Варна са забранени до 4 февруари.

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции