<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88865" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Загуби от 24 м...

Почина лъвчето Терез, спасено от незаконен зоокът в Разград

10 Май 2021
0 1780

И лъвчето Терез, което заедно с братчето си Масуд беше спасено от незаконния зоокът в Разград през 2018 г., почина в Холандия.

Зоопаркът в Разград и няколко други трябва да бъдат затворени, според експерт (видео)

“Отново сме покрусени от мъка. Трябваше да си вземем последно “сбогом” с любимия Терез, който се събра отново с брат си и ни остави съкрушени”, написаха в своята Фейсбук страница от сдружение “Четири лапи” . Природозащитните съдействаха през 2018 г. двете животни да бъдат изведени от незаконно работещия зоокът в Разград. Тогава Терез и Масуд бяха на пет месеца и тежаха едва по 20 килограма.

Лъвчетата бяха родени от близкородствено развъждане, което беше част от определящите фактори за тежките им заболявания и неврологични проблеми.

“В спасителния център в Холандия им осигуриха интензивна специализирана грижа, увеличавайки максимално техните шансовете да оцелеят, да играят и да имат положителни преживявания. И въпреки болестите си, братята се радваха на живота и израснаха щастливи, доволни и красиви лъвове. Но не толкова дълго, колкото се надявахме всички”, съобщават от “Четири лапи”.

Терез се влошил след бъбречна недостатъчност. Били взети всички мерки, но и това се оказало недостатъчно за болния лъв. Той отслабнал много и нямал шансове за възстановяване, след което бил приспан.

“Сърцата ни са разбити! Знаем, че Терез ще липсва на многото хора, които направиха възможно неговото спасяване! Завинаги сме благодарни, че бяхме част от това. Надяваме се, че Терез е почувствал любовта и грижите на всички, които са били до него и е разбрал, че хората могат да бъдат и добри! Сбогом Терез, няма да бъдеш забравен! Каквото и да те очаква сега, ние сме сигурни, че си заедно с Масуд и Марина!”, завършват от “Четири лапи”

Кадрите са от извеждането на лъвчетата през 2018 г.

Източник: “Четири лапи”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции