<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25523" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Смел леопард...

По българска традиция: нашенец изписа К*Р върху снега на писта във Франция

22 Март 2017
0 64670

Скъпи приятели, както знаем някои от българите обичат да оставят нецензурни писания, когато отидат в чужбина. Такива творения има из цяла Европа. Обикновено тези писания са или нецензурни думи, или имена на футболни отбори. 

 

 

Такова чудо като нецензурна дума, изписана върху снг олаче до сега не сме виждали. Но ето, че видяхме. Сигналът идва от Васил Атанасов, който е бил на ски във Франция. Ето какво постна на стената си във фейсбук:

 

"Мили приятели.

Много рядко излизам с лични постове тук.Споделям прекрасните места,които пожелавам на повечето от вас да посетят,ако вече не са го направили,разбира се.

Споделям прекрасните си професионални моменти с вас.

В момента се намирам на едно от най-прекрасните места за ски в Европа-Вел Торанс (френските Алпи).Намираме се с моите френски приятели на 3 000 м.надморска височина и гледките,които се разкриват пред нас са достойни за някой по-добър словоплетец от мен.

Преди ден публикувах снимка от"върха на света"-връх "Карон".

От тук човек може да вземе поредния си урок по география .Всички върхове на Алпите са пред очите ти.От едната ти страна-Италия ,от другата-Швейцария.Невероятно!Пожелавам на всички ви да преживеете тази гледка.

И тъкмо тръгнали да пускаме ските по склона се натъквам на този текст от снимката върху снега.Снимайки го не мога да обясня 1300 годишната ни история, нрав и простотия на питащите ме френски приятели "Qu'est-ce que c'est"?(какво е това?)…….

Нямам думи да изкажа срама,който трябваше да изпитам,лъжейки ги в превода….
Никакви избори,никакви лидери и педагози не биха ни помогнали,мили приятели.
Не си давайте парите напразно по скъпи училища за децата си….
Това е загубена кауза!!!
Убедих се,че наистина сме един малък,но МНОГО ПРОСТ НАРОД!"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции