<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30075" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как Доналд Гл...

Преди баловете: Какво става, ако паднеш от колата (видео)

14 Май 2018
0 10252

В навечерието на абитуриентските балове учениците от столичното 51-во училище станаха свидетели на стряскаща демонстрация – целта и е да покаже колко опасно може да бъде висенето от прозорците на автомобилите, возенето без колан или пък в задната част на пикап. 

 

 

Коли с кукли момче и момиче, подаващи се през вратата, показаха какво ще стане, ако в движение човекът падне или падне при рязко спиране на колата. И в двата случая се стига до травми по главата. 

 

Специалната акция беше организирана от 8-кратния национален рали шампион Димитър Илиев. Куклите бяха поставени в опасни пози, в които често зрелостниците се возят в деня на бала си, а децата и тийнейджърите видяха как манекени падат по лице или пък на врата си при определени маневри. 

 

„Те правят това под влиянието на алкохола и силната емоция. Опитват се да покажат, че са безсмъртни, но това крие огромен риск за тях”, обясни Димитър Илиев. По думите му законите на физиката не позволяват те да се задържат. 

 

Според него не страха от глоби и наказания, а именно подобни нагледни демонстрации могат да спрат неразумното поведение на пътя. През изминалата година по време на баловете е имало 400 нарушения, при 90 на сто от случаите става дума за возене без колан. 

 

Абитуроенти споделиха, че те си слагат колана и видяното е много опасно. 

 

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции