<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29520" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Предстои най-голямата бойна сцена в "Игра на тронове"

10 Април 2018
0 1394

Снимка споделена в Инстаграм разкрива, че заснемането на една от бойните сцените в предстоящия последен сезон на “Игра на тронове” е отнело цели 55 дни и 3 различни локации.  

 

""

 

Благодарствената картичка от продуцентите към помощник-режисьора Джонатан Куинлан гласи: "Това е за Нощните Дракони. За това, че издържа 55 последователни нощи. За това, че издържа на студа, дъжда, снега, калта, овчите фекалии в Тум и ветровете на Магераморн. Когато след година милионите фенове по света гледат този епизод, те няма да предполагат колко усилия ти бяха нужни. Няма да им пука колко изморен си бил или колко трудно ти е било да работиш в минусовите температури. Те ще знаят обаче, че гледат нещо, което никога досега не е било правено. И това е благодарение на теб."

 

Макар часове след публикуването на снимката, тя да е изтрита, а профилът на Куинлан да е сменен на поверителен, фенове успяват да запазят снимката и да я разпространят онлайн. 

 

Това се очаква да бъде най-дългата бойна сцена за сериала, а може би и в историята на телевизията. Обикновено за заснемането на едночасов епизод е нужно не повече от седмица или две.

 

Последният осми сезон на хитовата продукция на НВО ще излезе едва през 2019 г., което макар и да е разочароващо за милионите чакащите фенове, едва ли е голяма изненада, когато за една сцена отиват месеци планиране, заснемане и редактиране.

 

За "Битката на копелетата" – една от най-великите сцени в сериала досега – са били нужни 600 актьори, 500 статисти, 70 коне и 65 каскадьори.

 

""

 

Няма информация колко голям е бил актьорският състав за предстоящата епична сцена, но можем да си представим, че организацията е била едновременно незабравим кошмар и великолепно приключение. Това, което се знае е, че част от сцената е заснета в Северна Ирландия, както се подразбира от благодарствената картичка.

 

“Игра на тронове” е един от малкото сериали, където разходите само за един единствен епизод могат да надвишават бюджета на цял филм. Номинираният за Оскар "Get Out", например, струва 4,5 мил. долара, а заснемането му отнема само 23 дни.

 

Очаква се епизодите от последния сезон да струват на НВО повече от 15 млн. долара всеки. Несъмнено “Игра на тронове” е най-скъпо струващият сериал правен някога. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции