<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89350" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В последния м...

Президентът на германския футбол подаде оставка заради нацистки коментар

17 Май 2021
0 1158

Президентът на Германския футболен съюз (DFB) Фриц Келер подаде оставка. В изявление на организацията той обяви, че се оттегля от поста заради скандала, дошъл след негов коментар, който съдържа препратка към нацизма, пише Дневник.

“Поемам лична отговорност за гафа ми на заседанието на изпълнителния комитет на 23 април”, казва Келер.

Свалиха Марко Ван Бастен от телевизионен ефир заради нацистки поздрав

В коментар на въпросното заседание той сравнил вицепрезидента на DFB Райнер Кох със скандалния нацистки съдия и политик Роланд Фрайслер. Впоследствие Келер се извини на Кох и определи думите като “сериозна грешка”, но Кох отказа да приеме извинението.

Президентът на германския футбол подаде оставка заради нацистки коментар

Скоро след това германските регионални и държавни футболни асоциации оттеглиха подкрепата си към Келер на 2 май, но президентът отказа да подаде оставка. Под натиска в началото на миналата седмица той обяви, че има намерение да го направи.

Келер не е единствената фигура във футболния съюз, която ще се оттегли при последното сътресение. Генералният секретар Фридрих Куртиус, с когото Келер отдавна е в конфликт, също ще напусне поста си, посочват от DFB.

Келер наследи на поста Райнард Гриндел през септември 2019 г. и беше приет като промяна на предишното управление. Във Фрайбург, винопроизводител и ресторантьор, той изгражда репутация на човек от народа. Негови са думите, че управлението като президент “просто не може да бъде моноспектакъл в днешно време”.

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции