<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23450" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Президентът Плевнелиев: Крайно време е прокуратурата да провери твърденията на Цветан Василев

17 Септември 2016
0 3518

Прокуратурата трябва да провери дали Цветан Василев казва истината, каза в интврвю за БНТ президентът Росен Плевнелиев помолен да коментира твърденията на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев в нтерю пред проекта "КТБ – какво се случи" и "Капитал" миналата седмица.

 

МИНИСТЪР БЪЧВАРОВА: ЗАЩО ДА ВЯРВАМЕ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ?

 

Два клана има в България – на Пеевски и на премиера. Повечето банкери са помогнали за "пуча" на КТБ, сделката за "Виваком" е апотеоз на срама, а след 2009 г. в България има мафия на власт. Това са част от коментарите на Василев, който от 2 години пребивава в Сърбия и за когото прокуратурата поиска екстрадиция. 

 

"Демократичната държава не се базира на силни лидери, а на силни институции. Ако България е демократична държава, сега е моментът и не българският държавен глава или българските политици да се упражняват по тази тема, или някои други удобно да мълчат, или някои други удобно да се захвърлят с този или онзи парцал. Прокуратурата да се захване, крайно време е, много време мина", подчерта Плевнелиев.

 

АКО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ КАЗВА ИСТИНАТА

 

Той напомни, че многократно е казвал и пред Народното събрание, и пред медиите, че за да не се повтори драмата от 1997 г., "когато фалираха български банки, парите изчезнаха, нито един лев не беше върнат, никой не беше виновен, никой не беше осъден" – прокуратурата трябва да действа по казуса КТБ.

 

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ЗА ПЕЕВСКИ: БИЛ МИ Е ПОЛЕЗЕН, ТОЙ Е ЕНЕРГИЧЕН И АКТИВЕН ЧОВЕК (ЧАСТ 1)

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ: ПЕЕВСКИ ДЪЛЖЕШЕ ОКОЛО 150-200 МЛН. ЕВРО НА КТБ (ЧАСТ 2)

 

"Как народът да има доверие в институциите, ако се повтори същото? Така че призовавам за стотен път: тръгнете по пътя на тезите, на свидетелите, на парите, покажете че в този път е различно, че България има демократичност, която може да се защити", призова компетентните институции президентът.

 

Източник: "Дневник"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции